BIOGRAFIES

KIM AMATE

Terrassa, il·lustrador i dissenyador gràfic. Va realitzar estudis d’il·lustració, disseny gràfic i pintura a l’Escola d’Arts Aplicades a Terrassa, a l’Escola Massana i a l’Escola La Llotja a Barcelona. Va treballar com a dissenyador gràfic i com a tècnic de preimpressió fins al 2009, quan va treballar com a maquetador dels diaris terrassencs l’Actualitat i el 9 Nou, moment en què va passar a dedicar-se al món editorial com a il·lustrador, dissenyador i maquetador freelance, principalment pel públic infantil i juvenil. Ha treballat amb moltes editorials i destaquem els següents títols “Fake News”,  “Emocions a Dojo”, “Pantalles” de l’Editorial Bindi Books, “Una cançó per a cada ocasió” d’Estrella Polar,  “El net del còndor” d’Akiara, “L’ultim monstre”, “Si demanes ajuda a la bruixa bona d’un conte” d’Animallibres, “Boca de tauró” de Nandibú, “Vull la lluna” de La Galera, “L’abella de més” i “Els tres animals” de Takatuka, “Comença l’ESO, campi qui pugui”, “Socors, continua l’ESO” de Destino, “La Greta es va perdre a una muntanya” d’Edebé, “Contes sobre la marxa” d’Inuk o “Momentos estelares de la humanidad”de l’Editorial Duomo.

ROSER ARGEMÍ

Va néixer a Barcelona. Va estudiar a l’Escola de la Dona i és llicenciada a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura. Es dedica professionalment a la il·lustració del llibre infantil i juvenil des del 2013. Utilitza sobretot la tècnica de tinta xinesa, aquarel·la i llapis de color i de vegades, recursos de representació arquitectònica (perspectives, seccions…), combinats amb escenes quotidianes de petits i grans. Ha publicat diversos títols, entre els quals hi ha la col·lecció dels millors contes i cançons tradicionals catalans, amb els textos de Noemí Fernández, tots a Estrella Polar.

ALBERT ARRAYÁS

Albert Arrayás, il·lustrador freelance. Va estudiar la carrera Belles Arts a la Universitat de Barcelona i a l’Escola de la dona. Just quan va acabar els estudis, amb 22 anys, ja es va començar a endinsar en el món de la il·lustració. En l’actualitat té una vintena de llibres infantils publicats. Fins ara ha publicat a Espanya, Portugal, Alemanya, Xina, Corea del Sud i el Brasil. El seu primer llibre com a autor i il·lustrador infantil va ser en 2014 amb “El pirata de les estrelles” a l’Editorial Babulinka. Altres títols a destacar entre les seves obres és “L’enigma de Vilagallina” també de Babulinka, “Mil abrazos y un pellizco largo” de Lumen, On és la lluna? Akiara, “Contes catalans d’avui i de sempre” de B de blok, “Un any de poesia” de Bindi Books o “Mira’t bé” de Molino amb Lildami.

MÀRIAM BEN-ARAB

Màriam Ben-Arab és una il·lustradora catalana va néixer a la Roca del Vallès. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, i va completar els seus estudis a l’Escola d’Arts i Oficis La Llotja. Va començar la seva trajectòria professional il·lustrant literatura infantil i col·labora habitualment amb les revistes infantils Cavall Fort i El Tatano. Va guanyar el Premi Cavall Fort 2020, dedicat al còmic, amb ‘Un pla’. Obres a destacar “Leila” (Estrella Polar), “Gegantíssima” (Estrella Polar), “El llop i les 7 cabretes” (Estrella Polar) , “La llegenda de Sant Jordi” (Empúries), “El supernó” (El Cep i la Nansa) i “Paf” (Bindi Books).

MARC BROCAL

Terrassa, il·lustrador. Va estudiar magisteri a la Universitat de Barcelona i després va fer 4 anys de Belles Arts. Col·labora a diversos camps de la il·lustració, en especial vinculats a l’edició infantil, en particular Enciclopèdia Catalana, Publicacions d”Abadia de Montserrat, Barcelona Multimèdia, La Galera, Edicions Bromera, Elkar, Galaxia, Libros del Pexe, Tàndem, Erein Argitaletxea, Santillana, Cruïlla, Pearson, Casals i Cambridge University Press, entre altres. Com a dibuixant de còmics ha publicat les sèries Els Nàstics, Maurici Bonull i Chinche a revistes com Cavall Fort, Tretzevents, Mister K. Destaquen les obres “Les vacances d’en Martí”, “En Martí a Copiòpolis”, “En Martí i els monstres perduts”, “Señor Colibri”  de Bang Edicions.

MARTA CABROL

Terrassa, il·lustradora. Des de molt petita li agradava dibuixar. La seva inspiració la va arribar a la biblioteca on treballava la seva mare. Va estudiar disseny gràfic a l’ESDI, i va treballar de dissenyadora durant 12 anys en diferents estudis de disseny. Al 2005 va cursar un Postgrau d’Il·lustració i quatre anys més tard va decidir començar a treballar com a il·lustradora. I des de llavors s’ha dedicat totalment a aquesta professió. Ha treballat tant per editorials d’aquí com sobretot per editorials estrangeres en països com Anglaterra, França, Alamània, Estats Units… Dels seus llibres cal destacar “Ja soc gran “de La Galera,” Nyam, Nyam” de Combel, “Emma la petita dragona de l’Orient” o “Què fa l’Emma?” de Pagès Editors.

Ha sigut la creadora del cartell de la 2ª trobada d’il·lustració a Terrassa.

ANNA CLARIANA

Terrassa. Amb més d’un centenar d’àlbums publicats ha treballat per les principals editorials del país – Cruïlla, Barcanova, Vicens Vives, Casals, Bromera, Anaya, Edelvives, SM, Círculo de lectores…..; també cal destacar un gran nombre de col·laboracions en llibre de text i revistes – Cavall Fort, Barçakids, Mil Dimonis, Mi Bebé i yo… -. Va començar la seva carrera professional en el camp del disseny gràfic i és reconeguda la seva experiència en publicitat dins el món cultural i altres àmbits. Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diferents premis sobre la seva obra gràfica. Compagina la feina d’il·lustrador amb la docència, exposicions, i xerrades. Llibres a destacar
“Des d’allà Dalt tot és diferent” del Cep i la Nansa, “Jordi du els cabells llargs” de Bromera, “La maleta de llibres” de Tushita, “Els pirates del temps” d’Andana, “Amb sabates de molsa””Olor de Maduixa”, “Bestiolari” de Pagès Editors.

CUCHU

Rubí, il·lustradora. Va estudiar Pedagogia a la UAB. Amb un estil molt personal i un univers molt creatiu, les seves creacions estan plenes de color i màgia. Ha treballat amb editorials com Edebé, La Galera, Penguin Random House – Beascoa, Bindi books, Estrella Polar, Baula, Barcanova.

Destaquen els seus llibres “La vaga de les granotes” (Bindi Books), “El bandit i les bessones de mataquín” (Baula), “Serafí i els monstres” (Barcanova), “Dites i poemes de Nadal” (Barcanova), la col·lecció d'”Els Minitwins” (Estrella Polar) o “Humans al jardí” i la col·lecció I si…? Amb l’Anna Fité (Editorial La Galera).

ANNA FONT GARCIA

Il·lustradora de Barcelona. Es dedica principalment a la il·lustració editorial infantil i juvenil i la cartelleria. Ha publicat diversos àlbums il·lustrats, alguns dels quals han estat guardonats, destacant el premi de la crítica Serra d’Or 2020 amb l’àlbum “Plous o fas sol?” de Mireia Vidal i editat per Akiara Books. Entre altres amb Bindi Books ha publicat “Petitona” i acaba de publicar “Un bon Amic”. I acaba de ser guardonada amb el XVI Premi Internacional de Compostel·la per l’àlbum il·lustrat “La visita”, que introdueix el tema del silenci. També ha col·laborat en les revistes infantils El Tatano (Cavall Fort) i Pantera (Savanna Books) Ha estat seleccionada com a finalista a la Fira de Bolònia 2021

ROBERT GARCIA

Neix a Barcelona. És il·lustrador vocacional i autodidacta, ha il·lustrat més d’una desena de llibres infantils amb diverses editorials. Inicia la seva aventura en el món de la il·lustració en col·laboració amb diferents associacions durant l’etapa en què va residir a Itàlia (2005-2010). En tornar a Barcelona continua amb la seva formació com a il·lustrador i transforma la seva passió pel dibuix en una activitat professional. Des del seu estudi a Martorell continua imaginant i creant mons i personatges de fantasia. Cal destacar llibres com “Com és casa meva?” de l’Editorial Cruïlla, “Cerca i troba museus de Catalunya” de l’Editorial Mediterrània o “Seràs el que vulguis ser” del Cep i la Nansa. 

SETA GIMENO

Seta Gimeno va néixer a Barcelona. Va estudiar Belles Arts i Disseny Gràfic i, des d’aleshores, no ha deixat d’aprendre, experimentar i gaudir amb la il·lustració digital. Professionalment, ha treballat en diversos àmbits. Amb “Nina” de l’Editorial Bromera, el seu primer àlbum il·lustrat, va guanyar el Premi Internacional Enric Solbes d’Il·lustració. Com a curiositat, la seva gosseta li va servir de font d’inspiració per a escriure i il·lustrar aquest relat. També ha publicat amb Bromera “Què t’ha passat?” i a l’Editorial Bindi Book “L’embolic”.

GUSTI

Gustavo Ariel Rosemffet Abramovich (Gusti) neix a Buenos Aires. Després de graduar-se com a Tècnic en Disseny i Promoció Publicitària a Buenos Aires i treballar en estudis d’animació, l’any 1985 viatja a Europa i s’estableix a Barcelona. Aquí va començar la seva feina com a il·lustrador per diverses editorials i revistes infantils. La seva obra és reconeguda internacionalment i ha guanyat nombrosos premis. Gusti és un infatigable viatger sempre acompanyat del seu quadern de viatge on plasma totes les seves vivències en dibuixos. Ha viatjat a l’Amazona Equatoriana col·laborant en l’estudi de l’àguila Harpia i la conservació de la selva. A la Patagònia Argentina col·laborant amb el projecte Còndor. Ha conviscut en Chiapas, amb la comunitat Tseltalfent classes de dibuix als nens de l’escola preparatòria. Obres a destacar “Un viaje en lápiz” i “Malko i Papá” d’Océano Travesía, “Lletjos i lletges” d’El Cep i la Nansa, “Visca les ungles de colors” i “Nens i nenes feministes” de NubeOcho, “Mill el Grill” de Combel entre altres.

SIGRID MARTÍNEZ

Va estudiar il·lustració a l’escola d’art Pau Gargallo de Badalona. Va començar la seva feina com il·lustradora quan encara estava cursant il·lustració fent estampats i dissenys tèxtils infantils en Drapets, una empresa de disseny tèxtil a Barcelona. Després ho va ser compaginar amb la il·lustració editorial fins a especialitzar-se en la il·lustració de contes i altres llibres per a nens i nadons en editorials espanyoles i a l’estranger. Obres a destacar “Sota la teva ombra” de l’Editorial Combel, “El ABC de nuestro planeta” de l’editorial Bruño, “M’agrada llegir” amb la Tessa Julià de l’Abadia de Montserrat i la col·lecció d'”El Mico Petit” del Cep i la Nansa amb l’Anna Fité.

LALI MIRÓ

Lali Miró viu i treballa a Barcelona. Ha crescut envoltada de llibres i cançons, i sempre ha tingut el cap ple de pardals! Va estudiar il·lustració a l’escola de la Dona, a Barcelona, i més tard a l’École Supérieure d’Arts et Métiers Duperré, a París. També ha après molt de manera autodidacta al llarg dels anys. L’any 2021, després d’anys treballant en l’àmbit social, va decidir començar a treballar com a il·lustradora professional. Ha treballat principalment per institucions, fent cartells i material de difusió. Actualment està iniciant-se en el món editorial. El Contagi és el seu primer llibre com a autora integral, guanyador del premi d’Àlbum il·lustrat Vil·la de Térmens, ha sigut publicat aquest 2023 per l’editorial Meraki.

MARIA MONSONET

Terrassa, il·lustradora infantil. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i Il·lustració a l’Escola Illa de Sabadell i a EINA. L’encanta treballar amb colors vius i personatges entranyables.Ha il·lustrat alguns contes infantils i material educatiu, entre d’altres, combinant-ho amb fantàstics tallers d’art i creativitat per a petits i grans. Les seves obres a destacar “Todo pasa por algo” de l’Editorial Everest, “Con amor, Lola y Lalo” de l’Editorial Babidi-bú i “Un dia de caca”s del Cep i la Nansa.

MARTA MONTAÑÁ

Va néixer a Badalona, on va estudiar il·lustració a l’Escola d’Art Pau Gargallo, i més endavant es va desplaçar a Itàlia per continuar la seva formació. Des de l’any 1994 viu a Torroella de Montgrí (Girona). Ha il·lustrat principalment contes, alguns d’ells escrits per ella, llibres de text, per a les principals editorials catalanes i espanyoles. També ha publicat a França, Anglaterra, Alemanya, EUA, Amèrica Llatina i la Xina. Actualment, combina la feina d’il·lustrar amb la docència, impartint classes regularment d’il·lustració a Girona i Barcelona. Obres a destacar “Pètals de dia I petals de nit” i “Cor de cotó fluix” d’Excelents, “Bon dia” de l’Editorial Nanit, “Planeta Q, un lloc on viure” de Cumio i “Un gall ruc molt porc” de l’Editorial Barcanova.

MANEL MORA

Esparreguera. És diplomat en Magisteri d’Educació Primària per la Universitat Ramon Llull. Sempre ha estat vinculat al món de l’esport, i durant molts anys ha practicat múltiples disciplines, per plaer. Els seus inicis com a educador foren com a monitor d’esports i mestre d’Educació Física. Tot i aquesta vocació per l’ensenyament i per l’esport, sempre ha tingut una vessant artística interior que ha anat desenvolupant en els darrers anys. De ben petit ja dibuixava amb passió i se sentia molt atret per l’art, però la seva inquietud per altres disciplines va fer que el dibuix quedés en un segon pla i només el dugués a terme en treballs puntuals i en tasques artístiques escolars. Durant els darrers anys ha intensificat la seva productivitat artística i ha fet nombroses il·lustracions i dissenys destinats a diferents àmbits. Actualment exerceix de mestre d’Educació Primària a l’Escola Andersen de Terrassa, com a tutor i especialista en Educació Artística, a part de coordinar les noves tecnologies a Primària, aplicades als aprenentatges de l’Escola, una de les seves altres passions.Actualment té molts projectes artístics iniciats i d’altres en camí, per a ell, dibuixar és una manera meravellosa d’expressar-se i de comunicar-se amb la gent que ens envolta, ja siguin grans o petits. Destaquen els seus llibres  “En drac i en Jordi, són amics?”, “El nostre primer passeig amb cavalls”, “L’amor que mai s’acaba”, “El tresor del Castell de Capmany”, “Nedant contra les dificultats”, “Un virus ha arribat i a casa ens ha confinat” amb Omnia Books.

MERCÈ ORTÍ

Terrassa. Es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat amb moltes editorials. I ha fet molta varietat de llibres de text i algun conte també. Algunes de les editorials per les quals ha il·lustrat llibres són: Anaya, Barcanova, Vicens Vives, Santillana, Marbles, Helbling, Bromera, Teide, Planeta, etc. També ha fet alguns contes amb l’autora Núria Riera fent la col·lecció de la Família Timbal, La patrulla del bosc i el conte solidari No vull ser un heroi per a l’associació MUA solidaris en favor de la investigació del càncer infantil. Ha col·laborat amb l’autor Adrià Homs I el seu conte Somiem i també ha fet les il·lustracions d’un parell de contes de la Megan Maxwell per a l’Editorial Planeta. Tot això el combina amb la participació en alguns tallers infantil I altres actes culturals de la ciutat de Terrassa. Cal destacar la col.lecció de “La familia Timbal”  de La finestra edicions, “Catric Catroc”, “L’anaguet lleig”, “El nap” de Barcanova, “No vull ser un heroi”, “Mi sueño y el de Adrian” de l’Editorial Roca.

XAVIER PINYES

Terrassa, artista gràfic i il·lustrador polivalent. Format a l’Escola Superior de Disseny i Art. En l’àmbit publicitari, ha treballat en projectes de grans marques d’alimentació i de joguines fent tota mena d’il·lustracions: des de mascotes a hiperrealisme. En animació, va col·laborar en el llargmetratge Despertaferro i les sèries Mofli, el último koala i Les tres bessones. Ha participat en diferents exposicions de pintura. És autor de sis llibres escrits i il·lustrats i d’uns quants més col·laborant amb escriptors de diferents editorials. El 2013 va rebre el Premi Junceda en la categoria de dibuix científic per les il·lustracions de la novel·la històrica Victus, d’Albert Sánchez Piñol. De les seves obres cal destacar  “Bestiari Popular Català”, “Pedres, bruixes i gorgs embruixats de Catalunya”, “Éssers màgics de Catalunya”, “Rondalles i llegendes per abans d’anar a dormir”, “Les figures del pessebre” i “Coratge” de l’Editorial Base.

ROGER SIMÓ

En Roger Simó viu a Cardedeu, i es dedica professionalment a la il·lustració. Ha dibuixat moltíssims llibres de diferents tipus, i el seu primer àlbum amb text i il·lustracions pròpies va ser “Ell i jo” d’Edicions Baula. De petit solia fer gargots al marge dels llibres escolars, ara les editorials deixen espais perquè pugui fer les il·lustracions. Publica a diferents països; la il·lustració és un llenguatge universal. Utilitza tècniques tradicionals i digitals en el seu treball. Li agrada inventar històries per a la seva filla i el seu fill, i algunes d’aquestes històries s’han publicat a revistes infantils. Li encanta dibuixar i passar temps amb la seva família. Obres a destacar “La iaia embolica la troca” d’Andana Editorial, “Atles del món” i “Set entrevistes de por” de La Galera, “Meteocuriositats” de l’Editorial Montena, “El meu pare és un cranc”d’Animallibres i el seu últim llibre “Calendari d’advent” d’Estrella Polar molt idoni per aquestes dades.

ALMUDENA SUÁREZ

Il·lustradora freelance nascuda i formada a Barcelona. Va estudiar història medieval per això els seus inicis estan relacionats amb la restauració, la iconografia i la il·luminació de pergamins. Durant 16 anys va dirigir el seu propi taller d’iconografia bizantina movent-se entre pigments, pa d’or i vernissos. En 2008 va decidir iniciar el seu camí com a il·lustradora i va aprofitar totes les tècniques apreses en altres camps. Ha treballat amb professionals com Ignasi Blanch, Cristina Losantos, Rebeca Luciani, Roger Olmos, Arianne Faber i Arianna Squilloni, i ha publicat amb Sd. Edicions i Editorial Joventut. Explicar històries ocupa ara tot el seu temps: àlbum, llibre d’artista, tallers, contacontes… El seu cap i les seves mans necessiten un llapis. Obres a destacar “El meu avi i jo” i “Exploradors” de l’Editorial Joventut, “Cuando seamos mayores” i “En Nuk i les 7 claus de la felicitat” Sd. Edicions.

SUBI

Manresa, il·lustrador. En Joan Subirana més conegut com (Subi) ha estudiat dibuix, còmic, disseny gràfic i pintura. El 1999 va guanyar el premi d’àlbum il·lustrat Tombatossals i, des d’aleshores, es dedica a la il·lustració infantil. Ha publicat més d’un centenar de llibres, molts dels quals han estat editats a l’estranger. El dibuix és la seva passió i desitja seguir dedicant-se a la pintura durant molts anys. Ha publicat amb moltes editorials entre els seus llibres destaquem “Llibres de les bèsties”, Col·lecció “M’agradaria ser…”, “El viatge” o “La volta al món en 80 dies” de l’Editorial Baula, “Els colors de l’Àfrica” , “Un nen especial”, “Qui farà riure a la princesa?”, ” Als núvols” del Cep i la Nansa o la col.lecció “El gran llibre joc” de l’Editorial El Pirata.