ACTIVITATS

SALA D’ACTES

11h- HORA DEL CONTE L’ Ai , el peixet sense color (a partir de 4 anys).  

Montse Freixa amb la il·lustradora del conte Rat Soriano explicaran la història de l’Ai, un peixet que va néixer sense color i que té molts problemes per poder jugar amb els seus amics. Per què? Per què mai el veuen. Sort que un pop molt llest l’ajudarà a trobar una solució.

11:30h- REPRESENTACIÓ I IL.LUSTRACIÓ EN DIRECTE La llum del fanalet de l’Editorial Salvatella (A PARTIR DE 3 ANYS)

L’autor del llibre, Jaume Moreno i Peracula, farà una petita representació amb les noies del País de XAUXA mentre que la Lara Sànchez farà una il·lustració en directe. Finalment, cantarem tots junts LA LLUM DEL FANALET.

Celebrem la nit més màgica de l’any de la mà d’un himne nadalenc que ja forma part del repertori popular. L’acompanyem, a més, amb un relat inspirat en aquesta cançó de País de Xauxa. 

JOC PARTICIPATIU AMB EL LLIBRE N’has fet de tots color de l’Editorial Salvatella(a partir de 6 anys)

L’autora i il.lustradora del llibre Lara Sànchez farà un joc amb tots els nens i nenes que participin. La Lia és una nena que descobreix que és sinestèsica. La sinestèsia és una experiència sensorial en què les paraules, les lletres, els números, les persones… se senten, es veuen i es relacionen amb sensacions addicionals, com ara, amb colors. En definitiva, una forma diferent de percebre el món. Hi ha moltes persones que són sinestèsiques i la majoria no ho saben; en percebre el món a la seva manera, pensen que els altres també el perceben així. I és només quan parlen amb persones no sinestèsiques que s’adonen de la seva excepcionalitat.

13h.- HORA DEL CONTE TEATREALITZAT AMB La Carlota no vol ser una princesa (a partir de 3 anys)

L’autora del conte, Míriam Armengol Garcia, juntament amb la seva filla Carla, seran les protagonistes d’una aventura on, amb els nens i les nenes que pariticipin, trencaran amb els estereotips imposats per la societat, viatjaran per lluitar per fer valdre la seva opinió, seran exemple de perseverança i ho faran tot amb màgia i cançons! És un conte carregat de màgia, valors i imaginació on la protagonista viatja pel món coneixent diferents professions per descobrir què pot ser quan sigui gran. La finalitat  del conte és que els nens i les nenes aprofitin la infantesa al màxim i saber que poden arribar a ser allò que vulguin ser.

SALA DE PETITS LECTORS

11h – HORA DEL CONTE AMB DIBUIX EN VIU AMB Les Aventures del Follet Oriol de Barcanova Editorial (a partir de 3 anys)

Viatjarem al món dels contes amb les aventures del follet Oriol i el seu autor, Òscar Sardà. Dibuixarà en directe les escenes del conte mentre es fa la narració de la història. L’autor ens presentarà l’últim llibre de la col·lecció El follet Oriol i el pont dels castors.

A la vall dels follets ve a viure una família nova; són els nebots del Farinetes, el pastisser del poble. El follet Oriol i la Xènia van a buscar els nouvinguts al pont que travessa el riu, però fa temps que no s’utilitza i està força malmès. Hauran d’anar amb molt de compte si no volen tenir un accident de conseqüències greus. 

12h – MANUALITATS AMB La Bruixa Ring Ring de l’Editorial La Galera (a partir de 6 anys)

L’autora i il·lustradora Alicia Teba ens presentarà el segon títol de la Bruixa Ring Ring publicat per La Galera que es titula “La bruixa Ring Ring. El sortilegi de pluja”. Una història on una aprenent de bruixa té la missió de convertir-se en la millor guardiana del bosc. Farem un taller de manualitats molt especial. Ens divertirem creant unes titelles de paper amb els animalets protagonistes de la història que ajuden a la bruixa Ring Ring a la seva missió.

13h – HORA DEL CONTE INTERACTIU DE L’extraterrestre Que va descobrir la biodiversitat de Pol.len Edicions (a partir de 5 anys)

Hora del conte interactiu a càrrerc de l’il·lustradora i editora Aida I. de Prada on els nens i nenes aniran dibuixant a mida que es vagi explicant el conte. Un àlbum per explicar als més petits la Biodiversitat de la mà d’en Trunix.  En Trunix és un ésser extraterrestre que arriba al planeta Terra i es fascina amb la quantitat de vida diferent qui hi troba. «En diem biodiversitat», li diu la Daniela. Juntes, conversaran sobre la manera de cuidar aquesta biodiversitat.

SALA DE TREBALL INFANTIL

11h – TALLER EMOCIONAL – Jo, Chloe d’El Cep i la Nansa Edicions (a partir de 6 anys)

Els autors del llibre “Jo, Chloe” Noemí Prous Gómez i Josep Santaulària faran un taller molt especial per les famílies. Amb l’objectiu de demostrar les diferents realitats que tothom veu, els assistents faran un dibuix i Josep Santaulària l’interpretarà. Es generarà un espai de reflexió molt interessant, a més els assistents es podran endur l’àlbum signat pels autors.

12h. – TALLER DE DIBUIX AMB MANEL NAVARRO (a partir de 6 anys)

Manel Mora ha il·lustrat els següents llibres: “En Drac i en Jordi, són amics?”,”El nostre primer passeig amb cavalls”, “L’amor que mai s’acaba”, “El tresor del Castell de Capmany”, “Un virus ha arribat i a casa ens ha confinat” i “Nedant contra les dificultats”. L’il·lustrador local farà un taller de dibuix de creació de personatges a partir de 6 anys. Farà una petita introducció amb el fantàstic món de creació de personatges. Desenvoluparà un procés de treball que va des de la pluja d’idees, passant per les expressions facials i corporals, als plans d’enquadrament i les proves de color.  Perd la por a dibuixar i deixa volar la imaginació!

13h – MANUALITATS AMB LA MARE PEIX I EL SEU SECRET (a partir de 4 anys)

L’autora i il·lustradora Imma Gómez ens presentarà el seu llibre d’una manera molt creativa: fent un taller de manualitats fent peixets de tota mena perquè “cada peix” (és a dir, cada nen), necessita el seu temps per madurar i enfrontar-se a la vida. Una paràbola que ens explica que s’ha de donar temps al temps i el seu espai als més petits.

SALA INFANTIL

11h – HORA DEL CONTE AMB DIBUIX EN VIU AMB ÀVIA ON ANIRÀS QUAN ET MORIS? (a partir de 4 anys)

“Àvia, on aniràs quan et moris?” és un conte que vol ajudar-nos a respondre una de les preguntes més difícils. Tot i que la mort forma part de la vida, sovint ens costa donar resposta a les preguntes que ens fan els infants. Farem un espai molt especial on l’autora explicarà el conte mentres que la Núria Coll il.lustrarà en directe aquest àlbum que tracta el tema de la mort d’una manera senzilla i planera i, a la vegada, molt clara a través de la metàfora d’un globus.

12h- HORA DEL CONTE DEL MARTÍ A CÀRREC DE MARIA RODRIGUEZ AMB LA COL.LABORACIÓ DE LA TOPERA EDITORIAL (a partir de 3 anys)

L’Alaine Agirre i l’il·lustradora Maite Gurrutxaga han creat un conte sobre les capacitats de les persones. María Rodríguez amb col·laboració de la Topera Editorial vindrà a explicar un conte molt especial. Un conte que ens ensenya com la diferència està en els ulls de qui mira i la innocència dels infants. El Martí és el meu millor amic. Però ell no és com els altres. O això és el que diuen els altres. Li agrada menjar maduixes, però pel nas. Li encanta vestir camises, però amb tots els botons ben cordats. I atrapar insectes al pati, per guardar-se’ls a les butxaques. I les croquetes, les menja de nou en nou, ni una més ni una menys . Finalment, hi haurà un taller on pintarem papallones de tots colors!!!

13h – HORA DEL CONTE MÉS IL.LUSTRACIÓ EN DIRECTE AMB EL CONCERT MÉS ANIMAL! (a partir de 6 anys)

Presentació del llibre de l’Anna Fité que ha sigut premi Emili Teixidor 2021 amb aquesta novel·la per a primers lectors. Tindrem a la protagonista de la història en persona i un llibre gegant molt especial per explicar el conte als més petits. La narració del conte serà a càrrec de l’autora més il.lustració en directe de Pedro Simón, amb música de fons de la banda sonora de la novel·la i amb la participació del públic que també cantarà dues cançons de la novel·la. I qui vulguin comprar-ne un exemplar podrà emportar-se el llibre amb la dedicatòria de la novel·la El concert més animal!