BIOGRAFIES

NÚRIA ALBESA

Barcelona,  il·lustradora i escriptora.  Quan era petita, algú li amagava trossets de paper plens de dibuixos entre les pàgines dels llibres de text, i durant molt de temps va creure que eren allà per art de màgia. Sovint la ment li fuig al Pol Nord. Sent una debilitat especial pels ossos, els pingüins i els esquirols. Professionalment, sempre s’ha dedicat al món del llibre, va ser editora de La Galera i al 2020 va decidir fer un gir i dedicar-se a l’escriptura i la il·lustració.

Ha sigut la creadora del cartell de la 1ª trobada d’il·lustració a Terrassa.

Llibres : Günter – El gran viatge al Pol Nord i GünterUn missatge molt secret (Editorial Bindi Books) , El secret del Roc (Editorial Cruïlla)

KIM AMATE

Terrassa, il·lustrador i dissenyador gràfic. Va realitzar estudis d’il·lustració, disseny gràfic i pintura a l’Escola d’Arts Aplicades a Terrassa, a l’Escola Massana i a l’Escola La Llotja a Barcelona. Va treballar com a dissenyador gràfic i com a tècnic de preimpressió fins al 2009, quan va treballar com a maquetador dels diaris terrassencs l’Actualitat i el 9 Nou, moment en què va passar a dedicar-se al món editorial com a il·lustrador, dissenyador i maquetador freelance, principalment pel públic infantil i juvenil.

Llibres: Fake News (Editorial Bindi Books) Emocions a Dojo (Editorial Bindi Books), Una cançó per a cada ocasió (Estrella Polar) El net del còndor (Akiara), L’ultim monstre (Animallibres), Si demanes ajuda a la bruixa bona d’un conte (Animallibres), Boca de tauró (Nandibú), Vull la lluna (La Galera), L’abella de més (Takatuka), Els tres animals (Takatuka), Comença l’ESO, campi qui pugui (Destino) Socors, continua l’ESO (Destino)

ANNA APARICIO CATALÀ

Barcelona, il·lustradora. Va estudiar Belles Arts  a la Universitat de Barcelona, graduant-se en la especialitat de dibuix. Posteriorment, va estudiar il·lustració a l’Escola de la Dona i va realitzar un màster en Llibres i Literatura Infantil i Juvenil a la Universitat Autònoma de Barcelona. Es dedica a la il·lustració de llibres infantils des de l’any 2014. Combina aquesta tasca amb la d’auxiliar de biblioteca a Sant Cugat del Vallès.

Llibres: L’abecedari entremaliat, Rebequeries, El gripau i els nens, El nostre circ (Takatuka)

ANNA BAQUERO

Barcelona, il·lustradora. El que més li agrada és llegir; bé, no; és dibuixar. No, perdó, és llegir o és… Bé, no ho té gaire clar. El que té ben clar és que li agraden els llibres i per això pensa que la feina que fa és la millor feina del món. Viu a Barcelona amb la seva inseparable companya d’aventures, la Greta, una gosseta molt entremaliada que dedica el seu temps a robar mitjons. Ha treballat per editorials com Cruïlla, Beascoa, Barcanova, La Galera i Bókabeitan (islandesa)

Llibres: La Tina i en Pop (Cruïlla), Bojos pels esports (Barcanova), Els tres porquets, contes del dret i del revés (Cruïlla), Tota la veritat sobre l’abominable Punxaculs (La Galera)

XAVIER BONET

Sant Boi, il·lustrador. Actualment, treballa per una de les principals agències d’il·lustració infantil més important, Plum Pudding Illustration Agency.

Des del seu estudi, crea obres plenes de colors, textures i sensacions, barrejant les eines tradicionals i digitals, sempre amb el seu propi segell.

Relacionat amb el món de la literatura infantil i juvenil, crea obres amb màgia, fantasia, però sobretot amb passió.

Llibres: Lily Mitjalluna – Les joies màgiques (Beascoa),El cuento de la Luna (Beascoa), la col·lecció de los Guardianes (Anaya)

MAR BORRAJO

Tarragona, il·lustradora. Va cursar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i a Massachusetts College of Art de Boston. Després va continuar aprenent de la mà de l’Escola Eina, on va fer el Màster en Tipografia Avançada. Més tard, va tornar a la UB per cursar el màster de Tipografia: Disciplina i Usos.

El seu treball professional se centra en el disseny editorial, les cobertes de llibres, la identitat corporativa, la tipografia, la direcció d’art i la il·lustració.

Ha impartit classes i tallers de tipografia, disseny gràfic, creativitat i collage a la Fundació Miró, l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i Eserp Business School, entre d’altres.

Actualment, és professora a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià de Barcelona, tasca que compagina amb la feina de grafista.

Llibres: Carrer del mar, Monos a la cara, La granota vol ballar (Piscina, un petit oceà)

MARC BROCAL

Terrassa, il·lustrador. Va estudiar magisteri a la Universitat de Barcelona i després va fer 4 anys de Belles Arts. Col·labora a diversos camps de la il·lustració, en especial vinculats a l’edició infantil, en particular Enciclopèdia Catalana, Publicacions d’Abadia de Montserrat, Barcelona Multimèdia, La Galera, Edicions Bromera, Elkar, Galaxia, Libros del Pexe, Tàndem, Erein Argitaletxea, Santillana, Cruïlla, Pearson, Casals i Cambridge University Press, entre altres. Com a dibuixant de còmics ha publicat les sèries Els Nàstics, Maurici Bonull i Chinche a revistes com Cavall Fort, Tretzevents, Mister K.
Llibres: Les vacances d’en Martí, En Martí a Copiòpolis, En Martí i els monstres perdutsSeñor Colibri (Bang Edicions)

MARTA CABROL

Barcelona, il·lustradora. Des de molt petita li agradava dibuixar. La seva inspiració la va arribar a la biblioteca on treballava la seva mare. Va estudiar i treballa com a dissenyadora gràfica. Però, més tard, va descobrir la seva creativitat natural il·lustrant llibres infantils.

Llibres: Ja soc gran (La Galera, Nyam,Nyam (Combel), Emma la petita dragona de l’Orient (El Cep i la Nansa)

MERCÈ CANALS

Badalona, il·lustradora. Va estudiar arts aplicades i oficis artístics a l’escola Pau Gargallo de Badalona, especialització, il·lustració.

Fins ara s’ha centrat a la literatura infantil i juvenil, col·laborant amb editorials d’àmbit nacional. És professora a l’Escola de la Dona i l’Escola EINA. La seva curiositat l’ha portat a experimentar a diferents camps de la il·lustració de la premsa, packaging i decorats de teatre. Com a il·lustradora infantil ha participat en exposicions col·lectives tant nacionals com a l’estranger i ha guanyat nombrosos premis.

Llibres: Contes del Món per anar a dormir, Contes de sempre per somiarContes per anar a dormir (Cruïlla),El Caga, tió! i l’Avet de Nadal (Combel).

LAIA CODINA

Sabadell. Il·lustradora de vocació i professora de dibuix de professió. És llicenciada en Belles Arts i especialitzada en Il·lustració a l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona. Ha treballat per a l’estudi d’il·lustració Escletxa, Camaleón Ediciones, Gygno System Europe Ltd., Norma Editorial, Editorial Edebé, Hakabooks, i per a l’Ajuntament de Sabadell. Actualment compagina la seva tasca docent amb la divulgació i creació d’àlbums il·lustrats.

Libre: Els set colors de la Bet (Onada Edicions)

NÚRIA COLL

Barcelona, il·lustradora. Porta des del 2004 com il·lustradora i especialitzada en il·lustració infantil. Ha publicat en diverses editorials i ha treballat dibuixant per entitats relacionades en l’àmbit de l’educació i el lleure.

Quan dibuixa desconnecta de tot, i es posa música i gaudeix. Li agrada dibuixar i a més a més, saber que els infants llegeixen, aprenen i s’ho passen bé amb els seus dibuixos, encara li agrada més.

Llibres: Àvia, on aniràs quan et moris? (El cep i la nansa) Col·lecció Gat Roc (Edebé)

COL·LECTIU ROSA SARDINA

El Col·lectiu Rosa Sardina el formen Cristina Sabaté, Belén Loza, Teresa Guilleumes Morell, Sonia Estela Guerra, Lydia Garrido, M. Josep Figueroa Naqui, Alba Ginesta i Elena Val.

Col·lectiu Rosa Sardina és un grup d’il·lustradores que creu fermament que el treball col·laboratiu pot ajudar a millorar el món. Plegades, creen projectes il·lustrats, aprenent les unes de les altres i gaudint molt de l’experiència. Il·lustren amb la tècnica del collage, retallant i enganxant manualment papers pintats per elles mateixes.  

Llibres: Lota, la catxalota, ON/OFF (Takatuka)

CUCHU

Rubí, il·lustradora. Va estudiar Pedagogia a la UAB. Amb un estil molt personal i un univers molt creatiu, les seves creacions són plenes de color i màgia. Ha treballat amb editorials com
Edebé, La Galera, Penguin Random House – Beascoa, Bindi books.

Llibres: La vaga de les granotes (Bindi Books), Catalans i catalanes que van canviar el món (B de Blok), El vuitè nan (La Galera),Tots els colors de l’amor (Bindi Books).

LILIANA FORTUNY

Barcelona, il·lustradora. Formada a l’Escola Massana i a la Llotja de Barcelona. De petita va començar a dibuixar de manera caòtica i autodidacta, estil que ha mantingut. Ha treballat com a animadora per a l’estudi del dissenyador Javier Mariscal, per als espectacles de l’artista Marcel·lí Antúnez i per a diverses productores. També ha creat videoclips i cobertes de discs.

Llibres: El capital de Karl Marx (Els Llums, 2014) i Tristània Imperial (Babulinka Books, 2015). Col·labora sovint amb l’escriptor Jaume Copons, amb qui ha creat la col·lecció «L’Agus i els monstres» (Combel), sèrie de novel·les gràfiques amb personatges descrits amb humor a través d’il·lustracions caricaturesques i jugant amb l’exageració.

PATRICIA GEIS

Barcelona. Dissenyadora gràfica i il·lustradora de nombrosos llibres per a nens i nenes. Ha guanyat diversos premis i els seus llibres s’han publicat a molts països com per exemple als Estats Units, França, Itàlia o la Xina. La Patricia Geis fa el que ella anomena llibres interactius, en els que convida als infants a entrar a dins del seu món. Ho aconsegueix posant-hi pop-ups, pestanyetes que mouen objectes o personatges, finestretes i desenes de sorpreses fets amb enginyeria de paper, de la que ella és una autèntica mestra.

Llibres: Segur que teniu per casa alguns dels seus contes i llibres, com Petit vianant, Petit Xef, Petita ballarina,  els Dudús, El sol i els planetes , Els volcans, Mira què menges! o Això és un artista! de l’editorial Combel.

IMMA GÓMEZ

Terrassa, escriptora i il·lustradora. Educadora infantil i monitora de lleure de professió. La seva gran passió, la lectura, sobretot, aquella que és compartida amb els infants, i què l’ha empès a continuar obrint-se camí en el món literari.

Llibres: En Marc i la seva gran descoberta (Caligrama), La mare peix i el seu secret

AIDA I DE PRADA

Galiza, il·lustradora. De formació sociòloga, desviada a la psicologia social i la investigació feminista. És sòcia i editora a Pol·len edicions des d’on també s’endinsa en el món del disseny gràfic. Li agrada il·lustrar perquè mai ha deixat de dibuixar.

Llibres: L’extraterrestre que va descobrir la biodiversitat i La verdadera història de Sant Jordi (Pol·len)

ÒSCAR JULVE

Barcelona, dibuixant, il·lustrador i ninotaire. Format en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Ha treballat com a il·lustrador i dibuixant per a tota mena de projectes editorials, publicitaris i audiovisuals. Col·labora habitualment amb les revistes infantils Cavall Fort i El Tatano. Ha guanyat diferents premis de la literatura infantil com Premi Llibreter al millor llibre infantil i juvenil per No llegiré aquest llibre 2018.

Llibres: Col·lecció bestioles al jardí (Animallibres), Col·lecció l’Aventura Total (Beascoa), No llegire aquest llibre (La Galera), M’agrada tenir 6 anys i fer un món millor (Baula), Filstrup (Animallibres).

MARLEN KRAUSE

Wanne-Eickel, il·lustradora. Del 2005 a 2010 va estudiar il·lustració i còmic a l’HAW (Universitat de Ciències Aplicades) d’Hamburg amb Anke Feuchtenberger, Stefano Ricci i Martin tom Dieck, on es va graduar en 2010. De 2007 a 2011 va publicar a la revista internacional de còmic Two Fast Colour amb la Martina Lenzin. En 2013 va publicar la seva primera novel·la gràfica À un autre endroit amb L’Association a Francia. Ha col.laborat amb publicacions com Nobrow, ORANG, Colibrí, Kuš, Kuti, Solo perras, Tik Tok Cómics i VICE. Al 2012 es va traslladar a Barcelona on treballa com il·lustradora autònoma i dibuixant de còmics.
Llibres: Momento móvil (Apa-Apa), Pots ser i la col·lecció Som-hi totis (Pol.len)

PATO MENA

Xile, escriptor i il·lustrador de literatura infantil i còmic. Els seus llibres s’han editat a Espanya, Xile, EUA, França, Itàlia, Argentina, Corea, Xina, Japó i Macedònia. L’any 2020 li van atorgar a Xile el Premi Nacional de Literatura Infantil Marta Brunet (Primera Infància), pel seu llibre ¡Contemos 5 ranas! i al mateix any va ser seleccionat per la Fundació Quatre Gats (EUA) juntament amb el Grup d’investigació (LIEL) de la Universitat de Castella-La Manxa, com un dels 25 autors iberoamericans més significatius del llibre àlbum actual. En el 2019 va guanyar el Premi Torre de l’Aigua en Festilij, Madrid, al millor Àlbum il·lustrat (¡Contemos 5 ranas!) i en el 2016 és distingit pel Junior Library Guild Selection de les biblioteques públiques de EUA por La Siesta Perfecta (Nubeocho). L’any 2017 va obtenir el premi a Best Picture Book en els International Latino Awards, celebrat en Los Angeles, EUA. Actualment viu i treballa a Barcelona.

Llibres: Un cocodrilo en el bolsillo (Apila Ediciones), La siesta perfecta (NubeOcho), Onsen (Abuenpaso), ¡Contemos 5 ranas! (Loqueleo), La gran festa de les olors (NubeOcho), Lucy. Una bienvenida diferente (Beascoa), Cuando las ranas crien pelo (Pastel de Luna), Mi papá no sabe cantar (Zig-Zag), Zorropintor (Miau), La pelota va (Pastel de luna)

MANEL MORA

Esparreguera. És diplomat en Magisteri d’Educació Primària per la Universitat Ramon Llull. Sempre ha estat vinculat al món de l’esport, i durant molts anys ha practicat múltiples disciplines, per plaer. Els seus inicis com a educador foren com a monitor d’esports i mestre d’Educació Física. Tot i aquesta vocació per l’ensenyament i per l’esport, sempre ha tingut una vessant artística interior que ha anat desenvolupant en els darrers anys. De ben petit ja dibuixava amb passió i se sentia molt atret per l’art, però la seva inquietud per altres disciplines va fer que el dibuix quedés en un segon pla i només el dugués a terme en treballs puntuals i en tasques artístiques escolars. Durant els darrers anys ha intensificat la seva productivitat artística i ha fet nombroses il·lustracions i dissenys destinats a diferents àmbits. Actualment exerceix de mestre d’Educació Primària a l’Escola Andersen de Terrassa, com a tutor i especialista en Educació Artística, a part de coordinar les noves tecnologies a primària, aplicades als aprenentatges de l’Escola, una de les seves altres passions. Actualment té molts projectes artístics iniciats i d’altres en camí, per a ell, dibuixar és una manera meravellosa d’expressar-se i de comunicar-se amb la gent que ens envolta, ja siguin grans o petits.

Llibres: En drac i en Jordi, són amics?, El nostre primer passeig amb cavalls, L’amor que mai s’acaba, El tresor del Castell de Capmany, Nedant contra les dificultats, Un virus ha arribat i a casa ens ha confinat (Omnia Books)

MERCÈ ORTÍ

Terrassa. Es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat amb moltes editorials. I ha fet molta varietat de llibres de text i algun conte també. Algunes de les editorials per les quals ha il·lustrat llibres són: Anaya, Barcanova, Vicens Vives, Santillana, Marbles, Helbling, Bromera, Teide, Planeta, etc. També ha fet alguns contes amb l’autora Núria Riera fent la col·lecció de la Família Timbal, La patrulla del bosc i el conte solidari No vull ser un heroi per a l’associació MUA solidaris en favor de la investigació del càncer infantil. Ha col·laborat amb l’autor Adrià Homs I el seu conte Somiem i també ha fet les il·lustracions d’un parell de contes de la Megan Maxwell per a l’Editorial Planeta. Tot això ho combina amb la participació en alguns tallers infantil i altres actes culturals de la ciutat de Terrassa.

Llibres: La família Timbal (La finestra edicions), Catric Catroc (Barcanova), L’anaguet lleig (Barcanova), El nap (Barcanova), No vull ser un heroi, Mi sueño y el de Adrian (Editorial Roca)

XAVIER PIÑAS

Barcelona, artista gràfic i il·lustrador polivalent. Format a l’Escola Superior de Disseny i Art. En l’àmbit publicitari, ha treballat en projectes de grans marques d’alimentació i de joguines fent tota mena d’il·lustracions: des de mascotes a hiperrealisme. En animació, va col·laborar en el llargmetratge Despertaferro i les sèries Mofli, el último koala i Les tres bessones. Ha participat en diferents exposicions de pintura. És autor de sis llibres escrits i il·lustrats i d’uns quants més col·laborant amb escriptors de diferents editorials. El 2013 va rebre el Premi Junceda en la categoria de dibuix científic per les il·lustracions de la novel·la històrica Victus, d’Albert Sánchez Piñol.

Llibres: Bestiari Popular Català, Pedres, bruixes i gorgs embruixats de Catalunya, Éssers màgics de Catalunya, Rondalles i llegendes per abans d’anar a dormir, Les figures del pessebre  (Editorial Base)

VALENTÍ PONSA

Terrassa. Té una llarga
trajectòria en l’àmbit de la il·lustració: ha fet
storyboards i il·lustracions per a publicitat, llibres
infantils i juvenils, animació, còmics… Entre els seus últims treballs hi ha Cómo triunfar en Inter-
net en 7 días (Fun Readers, 2019) i la trilogia Las aventuras de Thor (Molino, 2020-2021).

Llibres: Llum (Bookolia), Plàtans i Bananes (Anaya / Barcanova), Las aventuras de Thor (Molino)

MARTA RODRÍGUEZ

Terrassa, il·lustradora. Essent una nena d’esperit melancòlic i contemplatiu, sempre va trobar en el dibuix un espai de refugi, imaginació i introspecció. Al 2016 va decidir realitzar estudis de Dibuix artístic, complementant els estudis de Psicologia. Al 2019 va tenir l’oportunitat d’il·lustrar el seu primer conte. “L’arbre de la vida”, un projecte solidari ideat i escrit pel Santi Rius. El seu segon conte il·lustrat és “La motxilla d’en Max” amb Mònica Llamas.
Llibres: L’arbre de la vida i La motxilla d’en Max.

LARA SÁNCHEZ

Mataró, il·lustradora.  Es va llicenciar en Belles Arts a Barcelona i la seva vida professional s’ha encaminat sempre cap a la il·lustració. Amb un estil humorístic i alhora tendre, procura que els seus personatges parlin per si sols i expliquin una història, la seva història. Ha col·laborat en diferents actes i obres per la seva ciutat, els més destacats han estat il·lustrar una entranyable Vella Quaresma l’any 2013, el disseny del Torró d’Autor 2014 de la prestigiosa i tradicional Pastisseria Uñó i obtenint el premi a Mataronina de l’any 2014 per la seva trajectòria artística. També ha fet projectes a Barcelona, amb TRAM Barcelona i il·lustrant murals pels Cap de la Vila Olímpica i el Cap de la Barceloneta. Ha il·lustrat les històries del conte L’avi ja no hi és i El secret d’en Xavi, i els divertits i entretinguts quaderns de Llapisipinzell.

Llibres: El meu avi estrella, N’has fet de tots colors, Lia!. La llum del fanalet, El secret d’en Xavi, Ding, dang, dong. El Nadal ja és aquí. Et vols divertir?, El dragonet i les netes de Sant Jordi (Editorial Salvatella)

ÒSCAR SARDÀ

Barcelona.  Il·lustrador, dibuixant de còmic infantil i creador publicitari. En els seus inicis es va dedicar al còmic humorístic per a adults. Des de l’any 1985 fins al 1994 va fer diferents estampats per a empreses del sector tèxtil de la comarca del Maresme. Durant aquest període, va publicar a la revista Tot Mataró un seguit de tires humorístiques: La colla Russa, que narraven les peripècies d’uns nens russos de la Perestroika. Aquests personatges que també van aparèixer en diferents col·leccions tèxtils. L’any 1994 va començar la seva tasca com a il·lustrador publicitari a l’estudi de disseny Layouts Art Dos, on va crear les mascotes Tot i Buma per a la firma de roba infantil Prenatal. Els darrers anys ha centrat la seva creació en l’àmbit editorial. És l’autor i il·lustrador de les aventures del follet Oriol, un personatge entranyable, molt estimat pels lectors i les lectores i d’en Roc Tempesta, un intrèpid explorador capaç d’afrontar les aventures més perilloses. Actualment compagina la seva feina com a il·lustrador amb tallers d’il·lustració i conta contes.

Llibres: Col.lecció El follet Oriol

PEDRO SIMON

Il·lustrador multidisciplinari. L’Escola Joso de Barcelona l’ha ajudat a perfilar un estil propi, que amb la seva imaginació li ha permès desplegar personatges molt interessants i una extensa trajectòria professional.

Llibres: Robinson Crusoe (Barcanova), La doctora residu (La orquídea de Darwin), Xocolata i mosques (Barcanova), Los viajes extraordinarios de Julio Verne (RBA), El concert més animal (La Galera), 100 maravillas del mundo (Molino), Los gamers piratas (Destino)

RAT SORIANO

Terrassa, il·lustradora. És una artista plàstica terrassenca que ve del món contemporani fent exposicions i projectes educatius que també desenvolupa una activitat pedagògica adreçada a fomentar l’aprenentatge creatiu de les arts plàstiques entre els infants. Va estudiar a l’Escola Municipal d’Art i després va entrar al GRID, el Grup de Recerques, Investigació i Divulgació de l’Art.
Llibres: L’Ai, el peixet sense color, Aquest drac no fa por (autoedició), No vull ser una princesa (Obrador editorial)

SUBI

Manresa, il·lustrador. En Joan Subirana més conegut com (Subi) ha estudiat dibuix, còmic, disseny gràfic i pintura. El 1999 va guanyar el Premi d’Àlbum Il·lustrat Tombatossals i, des d’aleshores, es dedica a la il·lustració infantil. Ha publicat més d’un centenar de llibres, molts dels quals han estat editats a l’estranger. El dibuix és la seva passió i desitja seguir dedicant-se a la pintura durant molts anys.

Llibres: Llibres de les bèsties (Baula), Una història de nassos (Estrella Polar), Contes infantils de Mercè Rodoreda (Baula), Col·lecció m’agradaria ser…(Baula), El viatge (Baula), Els colors de l’Àfrica (El Cep i la Nansa)

ALICIA TEBA

Barcelona, il·lustradora. Amb tres anys va dibuixar tots els personatges d’ En busca del Valle Encantado en un post-it. Ha estudiat Cinema i Il·lustració. Especialitzada a la branca d’il·lustració infantil. Ha treballat per diverses editorials dins i fora d’Espanya. Li encanta la natura i els animals i al seu temps lliure escriu, pren te i somia desperta.
Llibres: Superhermanos (La Galera) Mia y Max (La Galera), Educando con Montessori (Beascoa), La Bruixa Ring Ring (La Galera)

ANNA TÓ

Barcelona, il·lustradora. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, desenvolupa la tasca artística en diferents àmbits, com ara el dibuix, el gravat o la serigrafia, tot i que el neguit d’aprendre la porta a infiltrar-se en altres camps i tècniques. Actualment, després de viure a Alemanya treballant en diferents tallers, Anna Tó desenvolupa la tasca de docent de l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat.

Llibres: Espermarquia (Pol·len)

MERCÈ TOUS

Barcelona, il·lustradora. Es dedica principalment de publicacions pel públic infantil i juvenil. Va estudiar Belles Arts a Barcelona. Es va encaminar cap al món de la il·lustració completant la formació a l’Escola Eina i a l’Escola de la Dona, entre altres tallers monogràfics a escoles internacionals d’Itàlia. El seu treball és minuciós i atmosfèric, amb un interès pel treball del color i la llum. Les seves il·lustracions volen submergir el lector en un món poètic i delicat, on la fantasia i el realisme convisquin sense estridències. Exceptuant els projectes de llibre de text on utilitza tècnica digital, treballa amb l’acrílic, una tècnica pictòrica que li permet jugar amb textures, degradats i múltiples matisos. Ha il·lustrat contes i llibres de text amb l’Editorial Mediterrània, la Diputació de Barcelona, Publicacions l’Abadia de Montserrat, Anaya, Santillana, Editorial Casals, Editorial Claret i Editorial GEU. Ha col·laborat amb les revistes Cavall Fort i Petit Sàpiens. Va treballar també per l’ICUB en les il·lustracions del Pessebre 2015 de l’Ajuntament de Barcelona. Està representada als EEUU i Regne Unit per l’agència MBartists, on ha publicat també contes i treballs educatius per diferents editorials americanes.
Llibres: El meu primer llibre de bolets (Estrella Polar), Mamitis (El Cep i la Nansa), El último violín (Anaya)

MARTA BENEDÍ (A PARTIR DE 13H)

Terrassa, il.lustradora. S’ha especialitzat en Il·lustració per a publicacions infantils i juvenils d’EINA (UAB), continua completant la seva formació a l’Escola de la Dona. Ha publicat diferents contes com autora i il.lustradora. “La niña en la botella”, “Amor pel mar”, “El misterio de Sierra Espuña”. Les seves il.lustracions, i la necessitat de conectar aquest treball amb les emocions, l’han permés formar-se en tallers d’escriptura, intel.ligència emocional, arteterapia… Durant el confinament, i com a resultat de l’experiència vivencial del dibuix espontani de “La niña en la botella”, va crear l’Associació @lasemillaquepinta on mitjançant l’expressió artística, es canalitzen aspectes emocionals, desenvolupant i potenciant la creativitat en les persones.

Llibres: La niña en la botella, Amor pel mar