SESSIÓ 4: Dimecres, 27 d’abril – 19.30 p.m.

BIOGRAFIA DE L’ANTÒNIA CARRÉ-PONS, EDITORA DEL CAL CARRÉ

Antònia Carré-Pons, nascuda a Terrassa, és escriptora i des de fa uns mesos, també editora.

Ha publicat vuit llibres de ficció. Els dos últims són un volum de contes, Com s’esbrava la mala llet (2018), i un volum de prosa onírica, El llibre d’Elionor (2022).

Al mes d’octubre del 2021 va inaugurar l’editorial Cal Carré, que pren el nom de la carnisseria familiar que hi havia al carrer Arquímedes 202 i que publica llibres breus d’autors clàssics, contemporanis i medievals.


WILLA CATHER: “EL PONT D’ALEXANDER

«És la força la que construeix els ponts amb el futur que tots i cadascun de nosaltres trepitjarem.»

L’enginyer Bartley Alexander construeix ponts i els travessa mentre transita per un moment delicat de la vida: veu com es fa gran i com el passat l’empeny a recuperar l’energia de la joventut. El professor Lucius Wilson es passeja per Boston i per Londres, resseguint la vida d’en Bartley com un observador que no jutja, però que tampoc no pot ser imparcial. La Winifred Alexander viu a Boston, és alta, elegant, comprensiva, intel·ligent. La Hilda Burgoyne viu a Londres, i amb el seu vestit groc és una actriu d’èxit fulgurant.

Faulkner assegurava que Cather era una de les veus més importants del segle XX. I tenia raó. Descobrir-la al segle XXI és una experiència del tot gratificant. El pont d’Alexander, la seva primera novel·la, vibra amb les emocions i el món interior dels personatges, que se’ns fan propers per la fortalesa i la fragilitat.

Willa Cather (1873-1947) és la filla gran de set germans d’una família de grangers, neix a l’estat de Virgínia i passa la infantesa i l’adolescència a Nebraska, on vivien molts immigrants europeus. Es converteix en una jove inquieta, meticulosa, es talla els cabells curts, es vesteix d’home, es fa dir William Cather i estudia a la Universitat de Nebraska, a Lincoln, on comença medicina i acaba literatura. Fa de periodista, de professora i d’editora de revistes i es trasllada a viure a Pittsburgh. El 1906 s’instal·la a Nova York, on viu molts anys amb Edith Lewis i es consagra com una de les grans novel·listes nord-americanes, al costat de Faulkner, Fitzgerald o Hemingway. Autora d’un llibre de poemes, dotze novel·les i sis volums de contes, guanya el Premi Pulitzer el 1923.

Sobre nosaltres

Bambú Llibreria Infantil Infantil i Juvenil apropa la cultura als petits i joves de la nostra ciutat.

Contacta’ns

  • info@llibreriabambu.com
  • (+34) 658 70 75 78

Horari

Tots els dies: 10:00 – 20:30

Visita’ns

Carrer Volta, 38
Terrassa, 08224
Barcelona

Indicacions per arribar i mapes