SESSIÓ 2: Dimecres, 23 de febrer – 19.30 p.m.

BIOGRAFIA DEL JAN ARIMANY, EDITOR DE TROTALIBROS EDITORIAL

Jan Arimany (Escaldes-Engordany, 1993). Graduat en Dret i Màster d’edició internacional en la City University of London. Al 2012 crea el blog personal Trotalibros, on comença a compartir la seva opinió sobre les seves lectures. El 2019 deixa l’advocacia per intentar fer realitat el seu somni de ser editor i obre un canal de YouTube que actualment ja supera els 22.500 lectors subscrits. El gener del 2021 neix el seu projecte: Trotalibros Editorial. 


LEWIS GRASSIC GIBBON: “CANCIÓN DEL OCASO

«Había cosas maravillosas en el mundo, cosas maravillosas que no duraban, y eso las volvía más maravillosas.»

Quan comença a estudiar a l’escola de Kinraddie, un petit poble escocès, la jove Chris Guthrie es troba en la disjuntiva de triar entre dos camins diametralment oposats; d’una banda, el dels llibres i el coneixement, i, per l’altre, el de la vida rural dedicada a la terra. Amb aquesta contradicció perenne en el seu cor, Chris creix, treballa, aprèn, sofreix, coneix la felicitat, la melancolia, l’amor i la pèrdua.

Votada com la novel·la favorita dels escocesos i portada a la pantalla gran per Terence Davies, Canción del Ocaso és l’obra més aclamada de Lewis Grassic Gibbon i un clàssic imprescindible de la literatura escocesa. La història de Chris dibuixa amb un lirisme extraordinari la duresa de la vida rural, els canvis produïts per l’esclat de la Primera Guerra Mundial i la fortalesa d’una dona que, com la terra que treballa amb les seves mans, resisteix i reverdeix davant les inclemències del destí.

«Una evocació inoblidable d’una forma de vida que s’ha esvaït. És una cançó d’amor per un paisatge i un llenguatge que encara resulten familiars i preciosos per a una generació que va néixer molt després de morir. Chris és una de les grans dones de la literatura del segle XX» – Guardian

«Em va deixar socarrimada» – Ali Smith


Lewis Grassic Gibbon és el pseudònim literari de James Leslie Mitchell (1901-1935), un dels escriptors més destacats de les lletres escoceses. Nascut en Auchterless, en el nord-est d’Escòcia, va créixer envoltat d’un paisatge rural de verds pujols i terres fecundes. Va començar a treballar com a periodista a l’Aberdeen Journal i en el Farmers Weekly; després d’haver servit en la Real Força Aèria britànica, es va instal·lar en Welwyn Garden City per a dedicar-se a l’escriptura a temps complet. Malgrat la seva mort prematura, quan tan sols tenia trenta-tres anys, la seva obra, composta de novel·les, relats i assajos, és prolífica. Grassic Gibbon combinava en les seves històries el flux de consciència, el realisme social i un lirisme genuïnament escocès. La seva Trilogia Escocesa, de la qual Canción del Ocaso (1932) és la primera part, s’ha erigit en una obra mestra de la literatura escocesa del segle XX i va ser triada com el llibre favorit dels escocesos en una enquesta de la BBC.

LEWIS GRASSIC GIBBON

Sobre nosaltres

Bambú Llibreria Infantil Infantil i Juvenil apropa la cultura als petits i joves de la nostra ciutat.

Contacta’ns

  • info@llibreriabambu.com
  • (+34) 658 70 75 78

Horari

Tots els dies: 10:00 – 20:30

Visita’ns

Carrer Volta, 38
Terrassa, 08224
Barcelona

Indicacions per arribar i mapes