CLUB D’ ÀLBUM IL·LUSTRAT

Explorem àlbums il·lustrats! A partir de la lectura compartida d’àlbums il.lustrats, descobrirem tots els elements que conformen aquests tipus de llibres. El text i la il·lustració  es fusionen de moltes maneres creant peces molt riques i complexes. Hem de prestar una especial atenció a la lectura i a les imatges que també es poden llegir. L’àlbum il·lustrat ha viscut una eclosió en l’última dècada i és un dels gèneres en què més s’està innovant dins l’àmbit de la literatura infantil i juvenil. A més, és molt idoni per introduir als nens i nenes a la lectura i comprensió lectora. Per aquest motiu proposem fer una lectura compartida i una conversa amb els aspectes més destacats de l’àlbum. Després d’aquesta lectura conjunta, els nens i nenes el llegiran a casa per tal d’arribar a una comprensió més profunda. A la següent sessió reprenem el debat amb els aspectes que hagin sortit de la relectura i comencem una de nova. Una invitació per fer volar la imaginació!!

SESSIÓ 1 – Divendres 7 octubre 17:30h.

Compta amb la Katherine. Editorial Juventud

Has sentit a parlar de l’històric allunatge de l’Apollo 13? Coneixes el geni matemàtic que es va assegurar que l’Apollo 13 tornés sa i estalvi a casa?

Al Club de lectura d’àlbum il·lustrat llegirem l’extraordinària història de la Katherine Johnson, l’audaç matemàtica que va calcular la ruta de vol per al primer aterratge a la Lluna. Des de molt petita la Katherine va ser una estudiant talentosa fins que va ser una destacada matemàtica a la NASA. Però va tenir moltes dificultats perquè en aquella època als Estats Units hi havia segregació racial i a l’institut no admetia estudiants afroamericans. A més, quan va aconseguir estudiar les dones només podien aspirar a ser mestres o infermeres. Gràcies al Comitè Assessor Nacional del govern dels Estats Units que va començar a contractar empleats nous per llocs de feina per a matemàtiques va poder accedir a fer el seu somni una realitat. Compta amb la Katherine és la història d’una innovadora dona afroamericana que no només va calcular allunatges, sinó que al mateix temps va salvar vides i va contribuir enormement a la història. Un àlbum de la multipremiada Helaine Becker, amb precioses il·lustracions de Dow Phumiruk, que ens traslladen al meravellós univers matemàtic de la Katherine.

A la sessió tractarem fets històrics, parlarem de la Katherine Johnson i totes les dificultats que va tenir d’igualtat de gènere i racisme fins a arribar a salvar l’Apollo 13 amb les matemàtiques.

SESSIÓ 2 – Dimarts 8 novembre 17:30h.

En Tom viatja en el temps. La Xina de la dinastia Ming. Editorial Baula.

En Tom i el seu gat Ulisses s’han perdut a través del temps fins a arribar a la Xina de la dinastia Ming. Aconseguiràs trobar-los a cada pàgina? Un llibre joc ple d’activitats i de coneixements on descobrirem com era la Xina durant la dinastia Ming. Viatjarem a una època plena d’esplendor on va esdevenir un país molt fort i ric. Introduirem aspectes de la seva cultura i llocs tan emblemàtics com La Gran Muralla i La Ciutat Prohibida. A més, parlarem de les seves festes tradicionals com la festa dels fanals i de la seva escriptura. Cal destacar que va ser l’època on va aparèixer la impremta, la sederia i el desenvolupament de la medicina tradicional xinesa, les arts marcials, la cuina i l’art. Al club de lectura llegirem i ens endinsarem a estudiar de manera introductòria aquest país mil·lenari ple de curiositats i de tradicions. Sabeu quin és l’animal símbol del país? Això i més al club de lectura d’aquest mes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: