Petita & Gran. Rosa Parks

Resum:

Petita & Gran és una col·lecció de contes escrits per la Maria Isabel Sánchez Vegara i les il·lustracions, a pàgina sencera, són a càrrec de diferents il·lustradors, d’arreu del món: Japó, Catalunya, Àustria, Espanya, Itàlia… La traducció al català, a cura de la Laia Vidal, manté, al detall, la narració i rimes de la versió original, en castellà (col·lecció Pequeña & Grande). Els títols d’aquest conjunt de llibres infantils ens expliquen la biografia de diferents dones i homes, des que eren petits, a l’inici de la seva
vida, fins que es van convertir en adults. Aquests dones i homes han sigut grans personatges de la nostra història contemporània.

Concretament, aquest llibre de la col.lecció que recomanem és de Rosa Louise McCauley (Parks de casada) (Tuskegee, 1913 • Detroit, 2005) va ser una activista i una
de les figures més importants del moviment pels drets civils dels Estats Units. Néta d’esclaus, es va criar amb la seva mare, el seu germà i els seus avis en una petita granja
als afores de Montgomery, Alabama, on es va haver d’enfrontar a un tracte cruel i injust a causa del seu color de pell. Als trenta anys, es va convertir en el líder de l’Associació Nacional per al Progrés de les Persones de Color (NAACP) a Montgomery i va començar a treballar per acabar amb la desigualtat. Als quaranta-dos anys, va ser
detinguda i empresonada perquè es va negar a cedir-li el seient en un autobús a una persona blanca. La Rosa va ser activista tota la vida, va ajudar i va inspirar a innombrables persones amb el seu valor, dignitat i determinació en la lluita per la igualtat dels éssers humans.

Autora: Mª Isabel Sánchez Vegara

Il·lustradora: Marta Antelo

Editorial: Alba

Publicació: Barcelona, 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: