El pinzell màgic

Resum:

Conte popular molt conegut a la Xina que ha circulat de boca a orella i ha tingut moltes versions. François Jay ha fet una adaptació juntament amb les il·lustracions de Zong Jie. Originalment, aquest llibre és en francès i narra la història de Chen (Ma Liang en altres versions) el seu somni era ser pintor, però era d’una família extremadament pobra que no podia ni comprar un pinzell. Chen mentre feia les seves tasques diàries que eren vigilar els animals un senyor gran li va regalar un pinzell amb la peculiaritat que tot el que pintava es feia realitat, era un pinzell màgic. Malauradament, el cap del poble, Boya, va descobrir les habilitats del pinzell i el volia aconseguir de totes totes. Chen com era molt gest va sortir de totes les dificultats i va obtenir el seu somni de ser pintor i ajudar a la gent que més el necessitava. Hi ha pocs àlbums il·lustrats el nostre país que expliquin contes populars xinesos tradicionals i cal destacar perquè és un àlbum que vol recuperar la tradició dels contes populars.

Autor: Hong Xuntao

Adaptació: François Jay

Il·lustradora: Zhong Jie

Editorial: Juventud

Publicació: Barcelona, 2009

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: