El nacimiento del dragón

Resum:

Llibre bilingüe, originalment escrit en francès i xinès. Marie Sellier i Wang Fei han escrit el text d’aquest llibre mentre que Catherine Louis ha fet les il·lustracions. Narra l’origen del drac en la cultura tradicional xinesa. Quan el drac no era un animal simbòlic la població xinesa venerava a diferents figures sagrades. Els pescadors veneraven al peix, els habitants de la muntanya les aus… Desafortunadament, utilitzaven els animals sagrats per lluitar entre ells. Hi havia molts conflictes i van decidir crear un animal de protecció per tots els habitants conjuntament. Un animal ágil como el pez, libre como el aire, rápido como el caballo, astuto como la serpiente y fuerte como el búfalo (Sellier, 2019). Van associar tots els animals i van crear el Drac amb diferents característiques de cada animal seleccionat: el cos de la serp, les escames del peix, el cap del cavall, banyes del grúfal i, finalment, les potes d’una au. Després de crear la figura simbòlica van decidir no tornar a tenir cap conflicte. Després de la seva creació el drac simbolitza la pau en la cultura xinesa i l’any nou xinès es festeja amb ell.

Autors: Marie Sellier i Wang Fei

Il·lustradora: Catherine Louis

Editorial: Kalandraka

Publicació: Pontevedra, 2009

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: